APEL CATRE PRESEDINTELE ROMÂNIEI TRAIAN BASESCU (10 martie 2006)

Apel initiat de Sorin Iliesiu

La 16 ani de la Proclamatia de la Timisoara care a consacrat idealurile anticomuniste ale revolutiei române din decembrie 1989, va solicitam în mod ferm sa condamnati regimul comunist din România ca nelegitim si criminal printr-o declaratie solemna în fata camerelor reunite ale Parlamentului.

Aceasta solicitare a fost exprimata de societatea civila înca din 1990 si este în consens cu Rezolutia 1481 adoptata la data de 25 ianuarie 2006 de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei privind necesitatea condamnarii crimelor comise de regimurile comuniste totalitare. Aceste crime trebuie condamnate nu doar pentru a raspunde unei recomandari a Consiliului Europei, ci pentru a raspunde vointei poporului român manifestata înca din primele ore ale revolutiei anticomuniste. Începând din 1990, condamnarea comunismului de catre societatea civila s-a concretizat într-un volum urias de marturii si documente: mii de studii si sinteze ale istoricilor, mii de carti de marturii, sute de filme documentare cu marturii filmate, zeci de mii de ore cu înregistrari audio, nenumarate materiale publicate în ziare, reviste si în spatiul internet.

Dupa 1990, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din România a denuntat crimele Securitatii prin actiuni în justitie, a initiat proiectele Legii deconspirarii Securitatii (1993) si Legii lustratiei (1994), înaltând totodata pe întreg cuprinsul tarii monumente închinate memoriei victimelor. Mentionam ca România este prima tara în care exista, creat de Academia Civica, un Memorial al Victimelor Comunismului, înfiintat la Sighet în 1994, luat sub egida sa de Consiliul Europei si declarat de Parlamentul Romaniei ansamblu de interes national.

În 1998 Consiliul Europei îl considera printre primele trei locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si Memorialul Pacii din Franta.

Fostele tari comuniste care astazi fac parte din Uniunea Europeana, au condamnat de mult caracterul nelegitim si criminal al comunismului în tarile lor. România a suportat un regim politic de o criminalitate extrema. Raportat la numarul populatiei tara noastra a avut cel mai mare numar de victime supuse exterminarii. În toate fostele tari comuniste regimul totalitar a cazut fara victime sau aproape fara victime, în timp ce în România populatia neînarmata si pasnica a fost masacrata: peste 1200 de morti si peste 4000 de raniti. În mod firesc, România ar fi trebuit sa fie prima tara care sa condamne oficial crimele comunismului. Pâna în prezent acest lucru nu s-a întâmplat. Nu a fost posibila adevarata reforma morala a României.

În timpul comunismului au fost încalcate în mod flagrant si programatic aproape toate drepturilor omului, cu toate ca statul s-a angajat sa respecte Declaratia Universala a Drepturilor Omului odata cu admiterea României în Organizatia Natiunilor Unite (1955).

Condamnarea oficiala a crimelor comunismului trebuie facuta cât mai curând posibil, ideal la data de 22 Aprilie, când aniversam începutul manifestatiei anticomuniste din Piata Universitatii, cel mai lung miting anticomunist din istorie (52 de zile si de nopti fara întrerupere). Condamnarea criminalitatii comunismului trebuie facuta odata cu prezentarea principalelor crime comise de acesta. Este incredibil ca au fost posibile orori atât de multe si atât de mari.

Multe dintre ele ne-au fost ascunse. Altele le-am trait, dar le-am cunoscut doar partial. Majoritatea românilor nu stiu decât foarte putin despre acestea. Cei tineri nu stiu nimic sau aproape nimic.

Cerem de asemenea instituirea unei Zile nationale de comemorare a victimelor comunismului din România.

Apreciem ca deosebit de necesara decizia guvernului de înfiintare a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România. Consideram binevenita propunerea recenta a ministrului de externe pentru organizarea în România a unei conferinte internationale pe tema crimelor comise în numele ideologiei comunismului. Mentionam în acest context afirmatia presedintelui Statelor Unite, George W. Bush, referitoare la impunerea fortata a comunismului: “Acordul de la Yalta a continuat traditia nedreapta a celui de la München si a pactului Ribbentrop-Molotov. Înca o data, când au negociat marile puteri, libertatea natiunilor mici a fost oarecum neglijabila. Totusi, aceasta încercare de a sacrifica libertatea de dragul stabilitatii a lasat un întreg continent divizat si instabil. Captivitatea a milioane de oameni din Europa Centrala si de Est va ramâne în memorie ca una dintre cele mai mari nedreptati ale istoriei” (Riga, 7 Mai 2005).

Condamnând criminalitatea regimului comunist veti dovedi ca aveti vointa politica de a face un act de dreptate istorica, premisa a reconcilierii nationale, asa cum cere din 1990 societatea civila.

Bucuresti, 10 Martie 2006

Grupul pentru Dialog Social, Societatea Timisoara, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din România, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Fundatia Academia Civica, Asociatia Pro Democratia, Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie 1989, Blocul National al Revolutionarilor – Decembrie 1989 (134 de organizatii de revolutionari), Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania, Fundatia Icar, Federatia Româna a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti (10 organizatii), Asociatia Revolutionarilor fara Privilegii, Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Memorialul Revolutiei -Timisoara, Asociatia 15 Noiembrie 1987 – Brasov, Fundatia Memoria, Fundatia “Timisoara ’89”, Fundatia „Gheorghe Ursu“, Liga Pro Europa, Societatea Academica Româna, APADOR–CH, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului în România, Liga pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia Ziaristilor Independenti din România, Fundatia Aspera, Liga Româna de Presa, Institutul Român de Istorie Recenta, Solidaritatea Universitara, Centrul PEN Român si Centrul PEN din Rep.Moldova (filiale ale Organizatiei mondiale a scriitorilor), Asociatia culturala “Pro Basarabia si Bucovina”, Atelierul Civic Ariergarda-Timisoara, Seniorii ligilor studentesti-Piata Universitatii 1990, Fundatia Culturala ”Secolul 21”, Fundatia Româna pentru Democratie, Asociatia pentru Educatie Civica, Actiunea pentru Apararea Drepturilor Omului, Fundatia “România Mileniului 3”, Fundatia Culturala Timpul – Iasi, Asociatia Generala a Românilor Uniti Greco-Catolici, Confederatia Nationala Sindicala “CARTEL ALFA” (circa 1.000.000 membri), Federatia Sindicala “SOLIDARITATEA – Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din România (peste 10.000 membri), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

Semnaturi în nume personal:

Monica Lovinescu
Virgil Ierunca

Fosti detinuti politici (precum si anii de condamnare):

Preot Gheorghe Calciu Dumitreasa, 21 ani (SUA).
Constantin Ticu Dumitrescu, 23 ani, – presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din România
Anastasia Iorgulescu, munca silnica pe viata
Aurora Ille Dumitrescu, 6 ani
Ileana Samoilã, 8 ani
Ecaterina Niculescu, 2 ani
Cristache Stefãnescu, 20 ani
Dan Ottulescu, 10 ani
Gheorghe Mihai Stefãnescu, 10 ani
Florian Dumitrescu, 25 ani
George Ipate, 3 ani
Emil Mihãilescu, 5 ani
Charles Kercea, 7 ani
Silvestru Fociuc, 3 ani
Traian Luscan, 10 ani
Paul Dumitrescu, 2 ani
Mihai Marin, 8 ani
Constantin Rãducanu, 7 ani
Miltiade Ionescu, 15 ani
Dumitru Mosoiu, 4 ani
Ion Varlam, 8 ani
Anatol Maleanu, 18 ani
Cristinel Dumitrescu, 14 ani


Gabriela Adamesteanu, scriitor, redactor sef “Bucurestiul Cultural”
Florin Abraham, cercetator stiintific, Bucuresti
Lucia Albinescu, ing., membru – Senatul Aliantei Civice
Melania Alexandrescu, dr., Bucuresti
Petre Alexandrescu, membru – Senatul Aliantei Civice
Vlad Alexandrescu, conf.univ., Universitatea din Bucuresti.
Petre Alexandru, prof.univ., Univ.Transilvania, Brasov
Radu F. Alexandru, scriitor
Cristina Alexe, avocat Baroul Bucuresti, doctorand Universitatea Bucuresti
Stefan Alexiu, ing., Los Angeles, SUA
Dragos Paul Aligica, George Mason University, Hudson Institute, SUA
Nicolae Almãjan, Presedinte, Asociatia Culturala “Semenicul”, Sydney, Australia
Sanda Amarandei, artist plastic
Giani Amarandei, sculptor
M ihai Andrau, profesor, Cluj Napoca
Anca Andriescu, asist.univ., Universitatea “Sapientia”, Miercurea-Ciuc
Alexandru Andries, conf. dr. arhitect, Univ.de Arhitectura “Ion Mincu”
Marius Anghelache, referent specialisit, Brasov
Sanda Anghelescu, jurnalist, Bucuresti
Atanase Anghelescu, prof., Bucuresti
Sorin Antohi, membru în Biroul Comitetului International de Stiinte Istorice
Ion Anton, jurist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Dinu M. Antonescu, prof, univ, dr, medic Bucuresti
Simona Antonescu, prof, univ, dr, Bucuresti
Liviu Antonesei, scriitor, presedinte – Fundatia Culturala Timpul, Iasi
Vartan Arachelian, realizator TV
Ioana Voicu-Arnautoiu, membru în Senatul Aliantei Civice
Alexandru Arsinel
Gh. Arvunescu, membru în Consiliul director al Fundatiei Academia Civica
Alexandru Avram, prof.dr., istorie greaca, Université du Maine, Le Mans, Franta
Horea Avram, critic de arta, Montreal, Canada
Adriana Babeti, scriitor
Victor Babiuc, fost ministru al Apararii Nationale, fost ministru al Justitiei
Teodor Baconsky, diplomat, scriitor
Georges Banu, prof.univ., Paris, Presedinte de onoare al Asociatiei Internationale de Critici de Teatru
Antoaneta Batatorescu, medic primar, Bucuresti
Petre Mihai Bacanu, disident, detinut politic, director fondator “România libera”
Gloria Badarau-Muurla, pictor, Finlanda
Ovidiu Badescu, inginer, Timisoara
Marie-Jeanne Badescu, scriitor, Timisoara
Cristian Badilita, cercetator, scriitor, Institute for Advanced Study, Berlin
Andrei Badin, jurnalist
Maria Baescu, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice, Ploiesti
Anca Baicoianu, editor, Bucuresti
George Balasu, jurnalist, Hamilton, Canada
Maria Francisca Baltaceanu, prof. univ. Universitatea Bucuresti
Mariana Bãlutã, prof.univ.dr., Universitatea Bucuresti
Boldur-Eugen Barbat, informatician, prof.univ.dr.ing. Univ.„Lucian Blaga”, Sibiu
Gheorghe M.Bârlea, scriitor, membru în Consiliul director al Fundatiei Academia Civica
Victor Bîrsan, cercetator, presedinte “Actiunea pentru Apararea Drepturilor Omului”
Andrei Bãrsan, medic, Bucuresti
Marius Bâzu, membru – Senatul Aliantei Civice
Delia Beju, biolog, Oklahoma City, SUA
Alexandru Beldiman, arhitect
Ion Berindei, Arhitect, Massachusetts, SUA
Radu Bercea, director, Institutul de Studii Orientale, Bucuresti
Oscar Berger, redactor sef ziarul “Timisoara”
Stefana Elvira Bianu, vicepresedinte, Consiliul Mondial Român, Paris
Ana Birta, masterand Antropologie, Scoala Nationala de Studii Politico-Administrative
Ana Blandiana, initiatoare a Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Sighet)
Razvan Bobulescu, conf.univ.dr., Fac.de Fizica, Univ.Bucuresti, presedinte F.N.S. “Alma Mater”
Ioana Boca, membru-Cons.dir. al Fundatiei Academia Civica
Rodica Boconcios, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Alexandru Bogdan, istoric, Paris
Piroska Bogdan, secr.general, Societatea Timisoara
Carmen Bogner, psiholog , Timisoara
Gh. Boldur Latescu, prof. univ., cibernetician, Bucuresti
Dan Borteanu, medic, Bucuresti
Andrei Both, profesor Design, University of California, San Diego, SUA
Vasile Botnaru, jurnalist Radio Europa Libera, Chisinau
Doru Botoiu, ziarist, Timisoara
Aida Anelize Botos, arhitecta, Arad
Adalbert Botos, arhitect, Arad
Ioan Bozac, medic anestezist, Spitalul clinic de urgenta, Cluj
Camelia Bozac, medic primar, Cluj
Lidia Bradley Gheorghiu, presedinte, Fundatia Aspera (SUA -România)
Doru Braia, realizator TV
Dorin Bratu, medic, prof.dr., Universitatea de Medicina, Timisoara.
Geta Bratescu, artist plastic
Ioana Bratianu, ex-presedinte, Consiliul National al Românilor din Exil
Maria Bratianu, istoric, Paris
Mircea Brenciu, jurnalist, Brasov
Florea Broscotan, dr., Sibiu
Doina Monica Brosteanu, conf.univ., Universitatea Bucuresti
Emil Brumaru, poet, Iasi
Ecaterina Elena Buculei, cercetator st., Bucuresti
Theodore Bucur, prof.univ, Franta
George Bucuroiu, antrenor tenis, Focsani
Sanda Budis, arhitect, Bucuresti
Cosmin Bumbut, fotograf, Bucuresti
Mariana Buruiana, actrita
Nicoleta Burtan, psiholog, Bucuresti
Radu Busneag, jurnalist, Bucuresti
Dimitrie Cadere, inginer, Franta
George Calalb, dr., presedinte, Conventia Medicilor Democrati din România
Ionel Cana, medic, Bucuresti
Maria Cantor, prof, univ, dr, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj
Ovidiu Caraiani, lect. univ. dr., Universitatea Politehnica Bucuresti
Mihai Caramihai, prof.ing. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Ion Caramitru, director, Teatrul National Bucuresti
Doina Caramzulescu, ziarist, Bucuresti
Nicolae Caranfil, regizor film
Costin Cazaban, compozitor, prof.univ., Paris
Smaranda Cazan-Livescu, prof., presedinte, Romanian American Cultural Center “Athenaeum”, Atlanta, SUA.
Smaranda Calin, psiholog, Fundatia Icar
Matei Calinescu, profesor, Indiana University, Bloomington, SUA
Mircea Cartarescu, scriitor
Stefan Câltia, pictor
Magda Cârneci, director adj., Institutul Cultural Român, Paris
Gheorghe Campeanu, International Banking Advisor, Washington, DC
George Carapanu, arhitect, Iasi
Alexandru Ceapa, doctor in fizica
Manuela Cernat, scriitor, prof.univ.dr., UNATC, Bucuresti
Rasvan Cernat, dirijor
Doina Cernea, prof., Bucuresti
Yves Cernea, medic, Bucuresti
Ruxandra Cesereanu, scriitor, Cluj
Serban Chelariu; inginer constructor, Bergenfield, NJ, USA.
Ana Radu Chelariu; directortorul bibliotecii orasului Cliffside Park; Bergenfield, NJ, USA
Ana Chiritoiu, studenta, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti
Florin Chisleag, Dr.med., Germania
Gabriel Cimoca, ing., New York
Catalin Cioaba, redactor Ed.Humanitas
Cristian Ciocan, cercetator, Bucuresti
Livius Ciocârlie, scriitor
Radu Ciobanu, scriitor, Deva
Vitalie Ciobanu, presedinte PEN Club (Organizatia Mondiala a Scriitorilor, Rep.Moldova)
Adrian Cioflanca, cercetator stiintific Institutul de Istorie “A. D. Xenopol” Iasi
Adrian Cioroianu
Mihai Ciuca, ing., Slobozia
Iuliu Ciuc
Ioan Ciupea, muzeograf, Cluj-Napoca
Octavian Ciupitu, arhitect, Stockholm, Suedia.
Octavian Alexandru Ciutacu, manager, Toronto, Canada
Lucia Cobzas – prof. pensionara
Stefan Cobzas – UBB Cluj-Napoca
Denisa Comanescu, scriitor
Eleonora Comanescu, medic prof, Noeburg, Germania
Ana Constantin, Prof. dr., Catedra de psihologie, Universitatea “Al. I. Cuza”, Iasi
Petre Constantin (alias Dr.Barbi), membru – Senatul Aliantei Civice
Emil Constantinescu, fost presedinte al României
Mihai Constantinescu, regizor film
Nicolae Constantinescu, medic, prof.univ.dr., Bucuresti
Ovidiu Constantinescu, cercetãtor, Uppsala, Suedia
Silvia Constantinescu, jurnalist, Stockholm, Suedia
Iulian Cornateanu-Vaslui, membru – Senatul Aliantei Civice
Doina Cornea
Nicolae Corbeanu, ziarist, Köln, Germania
Î.P.S.S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului
Vasile Cosma, ing., New York
Emanoil Cosmovici, istoric, Bucuresti
Felicia Costea, Vancouver, Canada
George Costin, presedinte executiv, Blocul National al Revolutionarilor “România 1989”
Miron Costin, doctor în stiinte medicale, Los Angeles
Dorana Cosoveanu, critic de arta, membru – Senatul Aliantei Civice
Sorin Cotofana, prof. univ., Delft, Olanda
Anca Covaci, avocat, Timisoara
Razvan Covaci, avocat, Timisoara
Elena Craciun, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Christian Craciun, profesor, scriitor, Floresti
Mihai Creanga, ziarist, Bucuresti
Ovidiu Creanga, scriitor, Toronto, Canada
Anca Cristea, student in doctorat de economie, Purdue University,
West Lafayette, Statele Unite ale Americii
Victorita Cristian, ing., Alexandria
Radu Calin Cristea, senior editor, Cotidianul
Ladislau Csendes, membru CNSAS
Sorin Cucerai, scriitor, Bucuresti
Razvan Cucui, “academician Catavencu”
Dan Culcer, scriitor, presedinte al Asociatiei jurnalistilor romani-Vest, Paris
Rodica Culcer, jurnalist
Grigore L. Culian, editor New York Magazin, New York.
Nicolae Cupcea, prof.univ. Universitatea Politehnica, Bucuresti
Stefania Curea Kenley, dr.arhitect, Universitatea din Paris
Livia Dandara, dr. în istorie, Bucuresti
Alexandru Darie, regizor, director Teatrul “L.Sturdza Bulandra”
Vladimir David, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Mirela Dauceanu, artist vizual, Bucuresti
Daniela Dâmboiu, Muzeul National Brukenthal
Andras Demeter, regizor de teatru
Raluca Demetrescu, artist plastic, doctorand, Sorbona, Paris
Iarina Demian, actrita, regizoare, Teatrul de Comedie
Valer Eugen Demian, Vancouver, Canada
Silviu Despa, ing., realizator TV
Mircea Diaconu, actor, prof.univ., director, Teatrul Nottara
Petre Diaconu, membru – Senatul Aliantei Civice
Nicolae Dima, prof.univ., Adis Abeba, Etiopia
Dan Dimancescu, scriitor, Boston, SUA
Florica Dimitrescu, prof.univ., Bucuresti
Andrei Dimitriu, fost presedinte director general al Societatii Române de Radiodifuziune
Neculae Dimitriu, ing. Bucuresti
Sorin Dimitriu, prof.univ.dr., fost ministru al Privatizarii
Paul Dimoftache, ing., Bucuresti
Daniel Dinca, ing., Alexandria
Dorin Dobrincu, istoric, Iasi
Camelia Doru, presedinte Fundatia ICAR; director, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Doina Doru, ziarist, Bucuresti
Vasile Docea, conf.univ.dr.. Universitatea de Vest, Timisoara
Toader Doroftei, preot, Stockholm, Suedia
Lidia Doroftei, farmacista, Stockholm, Suedia
Mircea Razvan Dragan, medic specialist psihiatru, Spit.Municipal Ploiesti
Serbana Dragoescu, artist plastic, membru – Senatul Aliantei Civice
Daniela Stefania Dragoi, dr. ing., Universitatea Transilvania, Brasov
Sorin Dragoi, cineast, Munchen, Germania
Alexandru Draghici, consultant IT, Langen, Germania
Pompiliu Dragomirescu, Ploiesti
Nicolae Drãgusin, student, Fac.Stiinte Politice, Univ.Bucuresti, vicepresedinte al Aliantei Civice
David Dâmboiu, medic primar ortoped, Spitalul Clinic Judetean Sibiu
Mirela Duculescu, istoric de arta
Sever Dudau, ing. de aviatie, Bucuresti
Horia Dulvac, scriitor, Craiova
Mariana Dulvac, inginer, Craiova
Virgil-Florin Duma, conf.univ.dr.ing., Univ. “Aurel Vlaicu” Arad
Adela Dumitrescu, presedinte, Fundatia Culturala First,Timisoara
Radu Dumitrescu, desenator, Bucuresti
Cristina Dumitrescu, medic primar endocrinolog, Bucuresti
Sorin Dumitrescu, pictor, presedinte, Fundatia Anastasia
Sofia Dumitru, Geneva, Elvetia
Tudor Dunca, ing., fost ambasador al României în Germania
Ioan Durã, Preot Prof. Dr., Bruxelles, Belgia
Lucia Dusleag, medic pensionar, Toronto, Canada
Eugenia Duta, atasat temporar de invatamant si cercetare (ATER) la Universitatea Paris 8.
Francisc Ion Dworschak, dr. în medicina, Ottawa, Canada
Smaranda Enache, presedinte, Liga ProEuropa, Târgu-Mures
Silviu Enache, consultant financiar, VicePresedinte Proiecte Junior Chamber Bucuresti
Mircea Encioiu, ing., Geneva, Elvetia
Maria, Encioiu, dr., Geneva Elvetia
Dan Erceanu, director general, Biblioteca Nationala a României
Constantin Eretescu, prof.univ., scriitor, Providence, SUA
Florin Esanu, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Ecaterina Evanghelescu, presedinte, “L’Alliance Belgo-Roumaine” Bruxelles, Belgia
Paula Bentz-Fauci, director, Association Culturelle pour un Théâtre Européen, Paris
Radu Filipescu, presedinte, Grupul pentru Dialog Social, disident, detinut politic
Mariana Fotescu, prof., Colegiul National “Moise Nicoara”, Arad
Laurentiu-Rares Florea, arhitect, Bucuresti
Mariana Florian, prof.dr., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Nicoleta Frank, jurnalista, Geneva, Elvetia
Victor Frunza, scriitor, membru – Senatul Aliantei Civice
Anneli Ute Gabanyi, dr.analist politic, Inst.German pt. Politica Externa si de Securitate SWP, Berlin
Dragos Galgotiu, regizor teatru
Georg Gane, scriitor, membru al Academiei Romano-Americane, Munchen, Germania
Puiu Ganea Spiridon, Geneva, Elvetia.
Maria Ganea, Geneva, Elvetia
Radu Gange, scriitor
Alin Gavreliuc, lector univ. dr., psihosociolog, Universitatea de Vest din Timisoara
Constantin Geangu, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
C.Farcas-Gecks, ing., Pitesti
Corneliu D. Gelep, director imagine, Berlin, Germania
Nicu Dan Gelep, artist fotograf, cetatean de onoare al Craiovei
Ovidiu Georgescu, regizor, lect.univ., UNATC, Bucuresti
Iustin Gherman, ing. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Mihnea Dan Gheorghiu sunt inginer proiectant
Luciana-Alexandra Ghica, cercetator, European Studies Centre, University of Oxford
Marius Ghilezan, jurnalist
Liviu Giosan, geolog, Woods Oceanographic Institution, SUA
Stefan Gladin, regizor TVR
Dan Gogleazä, dr., Germania
Ion-Danut Gogea, Focsani
Ioana Gogeanu, lect.dr., Universitatea din Bucuresti
Maria Ana Gogeanu, avocat, Bucuresti
Sanda Golopentia, prof.univ., scriitor, SUA
Vasile Gorduz, sculptor
Mircea Paul Goreniuc, sculptor, SUA
Armand Gosu, conf. univ., Bucuresti
Remus Grama, preot, Cleveland, SUA
Augustin Griguta, profesor, Targu Lapus
Ioan Grosan, scriitor
Sergiu Grosu, scriitor, Bucuresti
Dan Grozav, ing., Timisoara
Stere Gulea, prof.univ.UNATC, regizor
Matei Guran, dr. cercetator
Petre Radu Guran, prof. univ
Maria Guran, secretar poliglot
Gheorghe Gussi, membru – Senatul Aliantei Civice
Philip Gutulescu, ing., Los Angeles, SUA
Martina Hochmuth, dramaturg, Viena, Austria
Cristian Hadji-Culea, prof.univ.UNATC, regizor
Dorina Hanganu, profesoara pensionata, Bucuresti
Anca Hatiegan, doctorand, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Alexandru Hâncu, comentator politic, Londra
Alexandru Herlea, fost ministru al Integrarii Europene, prof. univ., Franta
Sonia Herman, doctor în fizica, Catedra de Biofizica, Universitatea de Medicina “Carol Davila”
Maria Hodea, economist
Ioan Horea, artist plastic, Toronto, Canada
Bogdan Iuliu Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “CARTEL ALFA”
Lucia Hossu Longin, realizator TVR
Valentin Hossu-Longin, scriitor
Ovidiu Hurduzeu, scriitor, SUA
Ioan Ianchis, pastor, Jibou, jud.Salaj
Ioana Iancovescu, istoric de arta, Bucuresti
Laurian Ieremeiov, cons.juridic, Timisoara
Dan Idiceanu, Arhitect, Cluj-Napoca
Mircea Ignat, dr.ing. vicepresedinte, Solidaritatea Universitara
Doru Iliesiu, arhitect, New-York
Sorin Iliesiu, initiatorul prezentului Apel, vicepresedintele Aliantei Civice
Victor Iliesiu, arhitect, Bucuresti
Petru Iliesu, scriitor, presedinte “Fundatia Timisoara ’89”
Sorin Ilfoveanu, rector, Universitatea Nationala de Arte
Lukey N. Illias, arhitect, Indiana, SUA
Augustin Ioan, conf.univ.dr.arh.,Univ.de Arhitectura “Ion Mincu”
Aristide Ionescu, ing., vicepresedinte, Fundatia “Memoria”, filiala Arges
Ana Maria Ionescu, Bucuresti
Gelu Ionescu, scriitor
Oliver Ionita, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice, Pitesti
Roxana Ionita, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Cicerone Ionitoiu, fost detinut politic, istoric, Paris
Magda Iordanescu, prof.univ., dr., Univ. Montréal
Bogdan Iordanescu, prof., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Afrodita Iorgulescu, prof., univ., ASE
Indre Iulian, profesor, Targu Lapus
Mihaela Indricau, sociolog, prof, Arad
Rodica Maria Isac, prof. univ. dr. UMF “Gr.T.Popa” Iasi
Corina Mihaela Isac-Duja, medic, Strasbourg, Franta
Vasile Isan, profesor la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi
George Iscru, muzeograf, Bucuresti
Valerica Ispas, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Viorela Ispas, Senior Copywriter, Bucuresti, Romania
Gabriel Istrate, dr., cercetator stiintific Los Alamos National Laboratory, Statele Unite
Marina Istrate, membru Alianta Civica, Campina
Cornel Istrate, membru Alianta Civica, Campina
Mircea Ivãnoiu, inginer, Univ. Transilnania, Brasov
Doina Jela, scriitor, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania
Alexandra Jivan, doctoranda în antropologie, Montreal, Canada
Zoica Jienescu, medic primar, Bucuresti
Marco M. Katz, presedinte, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului în România
Vekov Károly, conf.dr. Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Thomas Kleininger, director Fundatia Konrad Adenauer – România
Florin Kovacs, avocat, Timisoara
Gabriela Kovacs, avocat, Timisoara
Cristian Lascu, red. sef “National Geographic”
Dinu Lazar, fotograf, Bucuresti
Doina Lazar, ing., asistent directie, Ed.Humanitas
Dumitru-Felician Lazaroiu, prof. dr. – Paris
Mircea Lacatus, sculptor, Viena, Austria
Gheorghe Leahu, arhitect, Bucuresti
Alina Ledeanu, director al revistei “Secolul 21”
Anca Lemaire, arhitect, Paris
Nica Leon
Vasile Lica, prof. univ. dr., Universitatea Dunarea de Jos Galati.
Gabriel Liiceanu
Aurora Liiceanu, psiholog
Gabriela Adriana Linde profesor, Iasi
Radu Eugen Linde, inginer, Iasi
Lucian I. Livescu, presedinte “American Romanian Sister Cities Council”, presedinte “Youth For a Better World”, Atlanta, SUA
Ortansa Loghin, prof., Constanta
Monica Lotreanu, arhitect, director executiv, Asociatia Nationala a Uniuniilor de Creatie, Romania
Diana Lupescu, actrita
Gabriela Lupescu, ing., Constanta
Silviu Lupescu, director Editura Polirom
Giorgio Lupu
Lucian Macaveiu, specialist in protectia mediului, Alba Iulia
Domnica Macri, jurnalist
Serban Madgearu, jurnalist, fost presedinte al C.N.A.
Mihai Maghiaru, Presedinte Asociatia Romanilor din Australia
Marius Florian Mailat, CEO, Leverkusen, Germania
Constantin Maltezianu, ing., director comercial, Neuilly, Franta
Iosif Man, ing., Bucuresti
Marinela Man, chimist, Bucuresti
Ovidiu George Man, ing, Toronto, Canada
Rodica Manea, medic, Rouen, Franta
Virgil Manea, ing, Bucuresti
Maria Manda, profesor, Giurgiu
Mirella Manda, profesor, Giurgiu
Dumitru Manda, profesor, Giurgiu
Felicia Mandrea, economist, Teaching Fellow and Masters Candidate, Harvard University
Norman Manea, scriitor
Petre Florin Manole, student, Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti
Anca Manolescu, scriitor
Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din România
Catalina Maranduc, cercetator st.III, Inst.de Lingvistica Iorgu Iordan-Al.Rosetti al Academiei Române
Corneliu Mares, Dr., Geneva, Elvetia.
Ecaterina Mares, Dr., Geneva, Elvetia
Dragos Marcu, istoric, CNSAS
Viorel Marineasa, scriitor, Timisoara
Aurel Sergiu Marinescu, scriitor, New York
Teofil Marita, ing., Michigan,USA
Mircea Martin, prof.univ.dr. Universitatea Bucuresti
Constantin Martian, ing., vicepresedinte al Aliantei Civice
Claude Matasa, prof.univ.dr.ing., Chicago, SUA
Martin S. Matin, USA
Ion Matlac-Basov, membru – Senatul Aliantei Civice
Irina Mavrodin, scriitor, prof.univ.dr.
Teofil Marita, inginer-proiectant, General Motor, Detroit,USA
Sorin Marculescu, scriitor
Rasvan Mares, ing., Torino, Italia
Ana Margineanu, regizor teatru
Nicolae Margineanu, regizor film
Petru Margineanu, compozitor
Teodor Maries, presedinte “Asociatia 21 Decembrie 1989”
Carmen-Maria Mecu, conf.univ.dr., Univ.Ecologica, Facultatea de Psihologie
Nicolae Mecu, istoric literar, prof.univ., Bucuresti
Liviu Mihaiu, moralist, “Academia Catavencu”
Alexandru Mihalcea, ziarist, Constanta
Florian Mihalcea, presedinte, Societatea Timisoara
Ilie Mihalcea, jurnalist, Paris
Octavian Mihaescu, scriitor, München, Germania
Mircea Mihaies, vicepresedinte, Institutul Cultural Român
Serban Mihaileanu, cardiolog, Paris
Dan C. Mihailescu, critic literar
Mariana Mihut, actrita
Ada Milea
Lucian Milea
Tudor Milulescu, Presedinte Organizatia neguvernamentala „Banatul Montan“ din Resita
Marius C. Mina, vicepresedinte CRP, New York
Mihai Minea, ing., Caransebes
Paul Miron, scriitor, prof.univ., Freiburg, Germania
Elsa Lueder, prof.univ., Freiburg, Germania
Alexandru Mircescu
Christian Mititelu, ex-director BBC Romania
Paul Mitroi, magistrat, Bucuresti
Raluca Moise, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Ioana Moisil, prof.univ., matematician, Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu
Laurentiu Horia Moisin, dr.ing., presedinte Asociatia Generala a Românilor Uniti Greco-Catolici
Toni Victor Moldovan
Ioan T. Morar, scriitor
Nicolae Morar, student in doctorat de filozofie, Purdue University, West Lafayette, SUA
Maia Morgenstern, actrita
Calin Mucichescu, prof., Bucuresti
Christina Mucichescu, prof., Bucuresti
Ovidiu Muntean, dr. muzeograf, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj Napoca
Alexandru Munteanu, redactor TVR
Eusebiu Munteanu, medic, Bucuresti
Ioana Munteanu, filolog, Universitatea din Bucuresti
Mircea Munteanu, istoric, Washington
Andrei Muresan, avocat, New York
Eugenia Adams-Muresanu, scriitor, New York
Mona Musca
Carmen Musat, redactor sef “Observatorul Cultural”
Gheorghe Musat, avocat
Malin Musatescu, cineaste
Benedek Nagy, consilier SCC
Adriana Neda, sociolog, redactor Radio Semnal, Alexandria
Bujor Nedelcovici, scriitor, Paris
Diana Nedelcu, jurnalist la Radio Romania Actualitati
Radu Negrescu-Sutu, jurnalist, scriitor, Paris
Irina Nemeti, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca.
Sorin Nemeti, Universitatea Babes – Bolyai, Cluj-Napoca.
Virgil Nemoianu, scriitor
Ambrozie Nicolae Nicoara, presedinte, filiala Brasov, Asociatia “Pro Basarabia si Bucovina”
Cristian Nicoara, cercetator stiintific, Bucuresti
Lucia Nicoara, ing., membra în Comitetul coordonator al Aliantei Civice, Brasov
Mona Nicoara, consultant în drepturile omului
Gabriela Blebea Nicolae, prof.univ., Universitatea Ottawa, Canada
Sorin Vintila Nicolaescu, Dr în medicina, scriitor, membru al colectivului de redactie al revistei “Dorul” (Danemarca) si al revistei “Balada” din Germania
Marina Nicolaev, arhitect, Bucuresti
Adrian Niculescu, istoric, dr.lect.univ. S.N.S.P.A.
Alexandru Niculescu, prof.univ., Paris
Cornel Nistorescu, ziarist
Viorica Niscov, istoric literar, traducator, Bucuresti
Adrian Nita, cercetator st., Academia Româna
Nicolae Noica, medic, membru – Senatul Aliantei Civice
Nicolae Noica, inginer, membru – Senatul Aliantei Civice
Eric Nussbaum, regizor film
Dumitru D Nutu, medic, Institutul Oncologic Bucuresti
Viorel Oancea, deputat, fost primar al Timisoarei
Andrei Oisteanu, presedinte, Asociatia Româna de Istorie a Religiilor
Alexandru Ogodescu, Universitatea de Medicina Timisoara
Stejarel Olaru, director, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Adriana Onofrei, lector universitar, dr, ing, Universitatea “Aurel Vlaicu”, Arad
Leonard Oprea, scriitor, SUA
Marius Oprea, presedinte, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Eugenia Oprescu, istoric literar, cercetator st.
Ioan Oprescu, dr.antropolog, cercetator st.
Remus Opris, medic
Laurentiu Orasanu, ing., editor al revistei “Conexiuni”, New York
Traian Orban, presedinte, Memorialul Revolutiei – Timisoara
Constantin Oros, Economist
Anca Oroveanu
Ion Mihai Pacepa, general, autor “Orizonturi Rosii”(1987), “Cartea Neagra a Securitatii” (1999), SUA
Rodica Palade, redactor sef, Revista 22
Luiza Palanciuc
Toader Paleologu
Octavian Paler
Alexandru Panaitescu, arhitect
Dana Papadima, editor, director general, Ed.Humanitas Educational
Ovidiu Papana, dr.conf.,Universitatea de Vest, Timisoara
Vasile Paraschiv, disident, detinut politic
Mihnea Paraschivescu, meteorolog
Cristiana Pasca, doctorand, Harvard University, SUA
Horia-Roman Patapievici, scriitor, presedintele Institutului Cultural Român
Oana Paunescu, scenograf
Vlad Paunescu, director general Castelfilm
Andrei Pârvan, consultant educational, Bucuresti
Emanuel Pârvu, fotoreporter, Bucuresti
Florenta Parvan, contabil Constanta
Rodica Pârvu, director, Oficiul Român pentru Drepturi de Autor
Oana Pellea
Marius Pentelescu, ziarist Radio Timisoara
Dan Perjovschi, grafician
Lia Perjovschi, artist plastic
Bogdan Petre, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Corina Petrescu, dr., University of Wisconsin-Madison, SUA
Marta Petreu, scriitor, Cluj
Francine Petrulian, Paris
Ioana Pilat, economista, Montreal, Canada
Ioan Pintea, scriitor, preot, Bistrita
Lucian Pintilie
Monica Ioana Pillat, scriitor
Cristian Pîrvulescu, presedinte, Asociatia Pro Democratia
Gabriel Plesea, scriitor, publicist, New York
Andrei Plesu
Maria Ploaie, actrita
Anamaria Pop, scriitor, traducator, Ungaria
Ioan POP, reverend, Cluj
Ion Pop, prof. , Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj
Ilie Popa, prof.univ.dr.ing, decan, Facultatea de Electronica, Universitatea Pitesti
Marian Popa
Stelian Popa, matematician, Toronto, Canada
Anca Popa, prof., Toronto, Canada
Paula Popa, student, Toronto, Canada
Stefan Tiberiu Popa, student dr., Toronto, Canada
Alexander-Peter Popescu, stud.Istorie, Stiinte Politice, Ruhr-Universität, Germania
Carmen Popescu, istoric de arta, Paris
Constantin Popescu, regizor film
Dana Nicoleta Popescu, cercetator stiintific, Timisoara
Ioana Popescu, etnolog, Bucuresti
Marian Popescu, Prof.univ.dr.
Rasvan Popescu, scriitor, membru GDS
Stela Popescu
Titi Popescu, producator, Filmex-România
Traian Popescu, ing., Bucuresti, Federatia Fostilor Detinuti Politici si Luptatorilor Anticomunisti
Radu Portocala, scriitor, director, Institutul Cultural Român, Paris
Florin Postolachi, presedinte “Asociatia 15 Noiembrie 1987 – Brasov”
Nicolae Prelipceanu, scriitor, jurnalist
Serban Pretor, membru C.N.A.
Delia Prvacki, artist plastic, Singapore
Cristi Puiu, regizor film
Manola Puicã, jurist, Bucuresti
Constantin Puicã, ing, Bucuresti
Cristina Pupãzã, profesor, Gura Humorului
Dumitru Pupãzã, ing. Gura Humorului
Cosmin George Pupaza, student la electronica Cluj Napoca, anul II
Dan Puric, actor-regizor
Vasile Puscas, prof.univ., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Stefan Racovitza, Geneva, Elvetia
Remus Radina, scriitor, fost detinut politic, Paris
Silvia Radu, sculptor
Tania Radu, vicepresedinte, Institutul Cultural Românâ
Dan-Eugen Ratiu, conf.univ.dr., Fac.Istorie si Filosofie, Univ.Babes-Bolyai, Cluj
Nestor Rates, fost director, Radio Europa libera
Mircea Raceanu, fost diplomat disident condamnat la moarte de regimul comunist. Rezident in SUA
Johnny Raducanu
Iordan Radulescu, presedinte, Fundatia Revolutiei din Decembrie 1989
Speranta Radulescu, etnomuzicolog, Muzeul Taranului Român
Alexandra Razvan, av., presedinte, Societatea Filarmonica din Timisoara
Constantin Rauta, om de stiinta, Center of Excelence, College Park, Maryland , SUA
Radu Rãdescu, conf. univ. UPB, Bucuresti, România
Victor Rebengiuc
Cristina Rhea, jurnalist
Lia Roberts, inginer, Las Vegas, USA
Teofil Roll, director “John Paul II Friendship Center”, New York
Ioan Rosca, cercetator, Teleuniversitatea din Montreal, Canada
Cecilia Roman, dr.ing., Cluj
Carolin Paula Zoe Rosu, Flight Attendant, Wiesbaden, Germania
Julia-Smaranda Rosu, mrd., Universitatea Regensburg, Germania
Nicolae Rosu, sculptor, Straubing, Germania
Marilena Rotaru, realizator TVR
Romulus Rusan, scriitor, Centrul International de Studii asupra Comunismului
Vlad Russo, editor, Ed.Humanitas
Angela Rusu, dr., Los Angeles, SUA
Victoria Rusu, dr., cercetator st., Cluj
Ana Ruxandra, studenta, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti
Carmen Sabau, dr. în Radiochimie, cercetator stiintific, Chicago
Mircea Sabau, dr. în Fizica, profesor, Chicago, SUA
Nick Sava, editor rev. Atheneum, Vanc. Canada
Bruno V. Sapatino, Paraguay
Horia Salca, ziarist, Brasov
Ana Maria Sandi, dr., specialist în educatie, Banca Mondiala – România
Doina Sandulache, chimist, New-York, SUA
George Sandulache, ing., New-York, SUA
Radu Schob, arhitect, Rosenheim, Germania
Adrian G. Sahlean, psihanalist, Boston, SUA.
Cezar Sandulescu, ing., Los Angeles, SUA
Polixenia Sandulescu, arh., Los Angeles, SUA
Silviu Sarafolean, ing., Asociatia Fostilor Deportati in Baragan, Timisoara
Nicolae Saulescu, cercetator, membru corespondent al Academiei Române
Daniel Sauca, jurnalist, Zalau
Mircea Sârlea, ing., Brasov
Dorina Sâsâiac, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Gabriele Charlotte Schnieringer, artist plastic, Straubing, Germania
Iridenta Steliana Seciu, profesor, Onesti
Erland-Silviu Secrieru, actor, Viena, Austria
Oana Serafim, director Radio Europa Libera, serviciul Romania/Moldova
Sergiu Simion, psiholog
Gabriela Simionescu, prof. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Eliot Sorel, profesor, The George Washington University, SUA
Mihai Sorocean, Vancouver, Canada
Monica Spiridon, scriitor, prof. univ. dr. Universitatea din Bucuresti
Elena Daniela Staicu, asistent general, Consolidated Contractors International, Londra
Lavinia Stan, director, Centrul de Studii Post-comuniste, St.Francis Xavier University, Canada
Dan Stanca, ziarist
Cãlin Stãiculescu, av.drd., Bucuresti
L ucia Steriopol, arhitect, Bucuresti
John Stoenescu, ing., businessman, Toronto, Canada
Ionel Stoian, primvicepresedinte, Fundatia “România Mileniului 3”
Cristiana Stoica, avocat
Petre Stoica, poet, Jimbolia
Valeriu Stoica, avocat, fost ministru al Justitiei
Liviu Ioan Stoiciu, scriitor
Constantin Balaceanu Stolnici, academician
Pierre Strat, fost detinut politic – Sighet
Serban Sturdza, arhitect
Irina Sturzoiu, student, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Oana-Valentina Suciu, sociolog, asist. univ., Universitatea Bucuresti
Radu Surdulescu, prof.dr.,Universitatea Bucuresti
Paul Svasta, prof.univ., Universitatea Politehnica, Bucuresti
Dorel Sandor, analist politic
Dan Serban, medic veterinar, Brasov.
Eugen Serbanescu, scriitor
Silviu Sarafolea, Asociatia Fostilor Detinuti Deportati in Baragan, Timisoara
Emil Simionescu, jurnalist, director ziar “Viata si Sanatate” Buzau
Ovidiu Simonca, redactor sef adj. “Observatorul Cultural”
Ana Sincai, conf.univ.dr., Bucuresti
Anca Sincan, cercetator, Târgu-Mures
Mihai Sora, scriitor, fost ministru al Educatiei
Marius Smighelschi, arh., membru, Consiliul director, Fundatia Academia Civica
Dorin Stefan, arhitect, prof.univ., Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”
Mihaela Stefan, prof., dr., Boston, SUA
Alex Stefanescu, scriitor
Domnica Stefanescu, director Ed.”Masina de scris”
Lucian Stefanescu, redactor, Radio Europa Libera, Praga
Nicolae Stefanescu-Draganesti, presedintele Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului
Constanta Tabacu, prof., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Alina Tacu, jurnalist, scriitor, Iasi
Ana Tacu, pensionara, Iasi
Alexandru Tacu, scriitor, Iasi
Ion Talos, prof., univ., dr., Universitatea din Koln, Germania
Gavril Tarlescu, prof., ing., Cleveland, SUA
Cristian Tamas, scriitor, Iasi
Iustin Tanase, presedinte, CEO AIR-IT, Chicago
Stelian Tanase, scriitor, analist politic
Andrei Tanasescu, compozitor, conf.univ.dr.Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti
Simona Tanasescu, biolog, Montréal, Canada
Gavriil Tarlescu, prof. inginer, real estate consultant, SUA
Nicolae Teodoreanu, compozitor, Bucuresti
Alin Teodorescu, sociolog
Cristian Teodosiu, doctor in stiinte economice, Toronto,
Alina Teodorescu, regizor film, Munchen, Germania
Aurelia Teodosiu, jurist, drd. Applied Human Sciences Concordia University Montreal, Canada
Angela Terezea, economist, Proto, Italia
Gheorghe Tiber, presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea – Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din România
Viorel Timoceanu, medic, Timisoara
Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, University of Maryland, SUA
Adriana Titieni, actrita
Adrian Titieni, actor
Cornel Todea, regizor artistic, director Teatrul “Ion Creanga” Bucuresti.
Alexandru Todericiu, dr.politolog, Viena, Austria
Alexandru Tomescu, editor “Alternativa”, Toronto, Canada
Cristian Corneliu Tomescu, Senior Software Engineer, Nürnberg, Germania
Alexandru Tomozei , Dr.Psiholog, Germania
Gábor Tompa, regizor de teatru si film, poet
Tibor Toro, deputat UDMR
Aurelian Triscu, arhitect, membru în Consiliul director, Fundatia Academia Civica
Paul Todoran, scriitor, New York
Constantin Turturica, scriitor
Florin Tudose, dr. psihiatru
Dan Tulvan, ing., Timisoara
Cecilia Luminita Tulvan, ing., Timisoara
Lucian Turcescu, presedinte, Societatea Canadiana de Studii Patristice, Concordia University, Canada
Cornel Taranu, compozitor, Cluj
Daniela Taranu, prof., Cluj
Otilia Teposu, ziarist
Adrian Tolovici, ing., Brasov
Cristian Topescu
Cristina Topescu, realizator TV
Florin Turcanu, istoric, conf. univ., Bucuresti
Manuela Turmac, pictor iconograf
Constantin Turturica, Scriitor
Ana Tutuianu, prof., membru al Aliantei Civice, Paris
Dumitru Udrescu, cineast, Los Angeles, SUA
Cornel Ungureanu, scriitor
Tudorel Urian, jurnalist, critic literar
Vasile Ursea, dr.ing.prof.univ., Univ. de Constructii
Timotei Ursu, regizor de film, jurnalist, New York
George Mitin Variesescu, prof. Sydney, Australia, presedintele societatii “Mihai Eminescu”
Cristian Vasile, istoric, cercetator stiintific, Inst. de Istorie Nicolae Iorga, Bucuresti
Mihai Vasile, vicepresedinte, Societatea Timisoara
Leontina – Gabriela Vasile, masterand in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti.
Anca Vasiliu, cercetator, CNRS, Paris
Karoly Vekov, conf.univ., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Dumitru Verdianu, sculptor, Viena, Austria
Toma Vescan, dr., Aachen, R.F. Germania
Ion Vianu, dr., membru – Senatul Aliantei Civice
Stefan Vianu, lector dr., Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”
Sorin Vieru, presedinte, Fundatia “Gheorghe Ursu”
Daniel Vighi, scriitor, Timisoara
Sanda Visan, realizator TVR
Anca Visdei, jurnalist, Paris
Ion Vochin, Rosiorii de Vede
Ciprian Voinescu, informatician, Brasov
Constantin Volanschi, chimist, Clubul Liberalilor
Varujan Vosganian
Mona Vrabiescu Klegner, presedinta Acord Inc., New York
Smaranda Vultur, conf. univ. dr. Universitatea de Vest, Timisoara
Mircea Vultur, Prof., Institut national de la recherche scientifique, Université du Québec
Rozalia Wollner
Iustina Zaharia, conf. univ., Iasi
Mihai Zamfir, scriitor, prof.univ.
Dinu Zamfirescu, presedinte, Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc
Florin Zamfirescu, rector UNATC “I.L. Caragiale” Bucuresti
Maria-Luiza Zamora, redactor revista de arhitectura “Igloo”, Bucuresti
Christina Zarifopol-Illias, prof.univ., Indiana University, Bloomington, Indiana, SUA
Iunian D. Zarnescu, inginer, Bucuresti
C.D. Zeletin, prof.univ., Universitatea de Medicina “Carol Davila
Ioana Zirra, lector univ., Universitatea Bucuresti
Vlad Zografi, scriitor
Serban Radulescu Zoner, presedinte Alianta Civica
Lia Zotovici, dr., membru – Senatul Aliantei Civice
Alexandru Zub, academician

Pâna în prezent (16 mai 2006): 734 semnatari în nume propriu.

Lista ramâne deschisa, urmând a fi republicata.

© GDS – Grupul pentru Dialog Social