Apelul Grupului pentru Dialog Social: Votează pe 26 mai! Inerția ne menține în dictatura hoților!

În 26 mai avem posibilitatea de a ne alege reprezentanții pentru Parlamentul European. Din 2007, de când suntem membri ai Uniunii Europene, au ajuns să ne reprezinte la Bruxelles, prin neimplicarea noastră, persoane care nu doar că nu aveau ce să caute acolo, dar care ne-au făcut de râs în fața întregii lumi. Unii au fost prinși furând, alții s-au remarcat prin stupizenie și incultură politică, alții nu știau nici româna, darmite altă limbă. Prea puțini au fost cei care și-au onorat reprezentarea și tocmai ei au fost cei mai huliți în țară. Și, ca să înțelegem mai bine cât a costat indiferența noastră, am primit-o acasă, ca prim-ministru, pe una dintre cele mai longevive europarlamentare, nevenindu-ne să credem că e adevărat ce trăim. Acum, când suntem în deplină cunoștință de cauză, e limpede că nu mai putem continua așa.

Tot în 26 mai suntem chemați să răspundem la cele două întrebări de la referendum. De treizeci de ani ne zbatem să ieșim din acest tunel al corupției și al minciunii. Migrația masivă din ultima perioadă se datorează în primul rând acestui flagel al hoției care îl descurajează pe orice om cinstit să facă ceva aici. De peste doi ani mulți am ieșit în stradă pentru că am simțit zi de zi ce înseamnă ca un stat să fie condus de politicieni corupți, condamnați și inculpați penal. Organizați mafiotic și deghizați în partide politice, aceștia nu vor altceva decât impunitate pentru faptele comise. Avem posibilitatea acum să oprim acest tăvălug, să spunem DA pentru justiție independentă, DA pentru statul de drept.

De aceea suntem datori să ne asumăm responsabilitatea votului, atât la europarlamentare cât și la referendum și să-l exercităm cu încredere. „Un popor inert este cel mai mare pericol pentru democrație.”(Curtea Suprema de Justiție a Statelor Unite). Noi am arătat că nu suntem un popor inert. Să nu fim nici acum! Alături de demonstrațiile pașnice, care au scos în stradă sute de mii de oameni înșelați de cei care erau meniți să-i slujească și care n-au făcut decât să-i fure, votul este arma noastră cea mai puternică.

Grupul pentru Dialog Social

https://revista22.ro/actualitate-interna/voteaza-pe-26-mai-inertia-ne-mentine-in-dictatura-hotilor

© GDS – Grupul pentru Dialog Social