COMUNICAT GDS – 10.07.2017 Grupul pentru Dialog Social (GDS) se solidarizează cu Protestul semnat de peste 100 de intelectuali împotriva desemnării domnului Ionuț Țene ca șef al Biroului învățămînt, cultură, culte, sport și societate, din Primăria Cluj-Napoca.

Protest

Subsemnații, intelectuali clujeni sau din afara capitalei Transilvaniei precum și din străinătate, sîntem oripilați să aflăm că, în urma unui concurs desfășurat la primăria Cluj-Napoca la data de 22.06.2017, la care a participat, în calitate de unic candidat, domnul Ionuț Țene a fost desemnat șef al Biroului învățămînt, cultură, culte, sport, societate – structură de importanță majoră a primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Domnul Țene este o persoană bine-cunoscută în localitate și în afara ei, fiind directorul editorial al imundei publicații naționalist-extremiste Napoca News. Desemnarea domniei sale în importantul post a ignorat memoriul trimis primarului Emil Boc în ajunul concursului de către membri ai societății civile, care îl avertiza pe edil asupra pericolelor ce pîndesc orașul  dacă acest extremist va fi numit în respectiva poziție.

Este deplorabil că un oraș care se pretinde multiculturalist și promovator al valorilor europene, dar este în același timp și localitatea unde a avut loc prima manifestație de ansamblu a studențimii viitoarei Mișcări Legionare, optează pentru identificarea cu valorile maleficei mișcări, adeseori promovate în paginile publicației Napoca News. De altfel, și decizia recentă a primarului Boc de a opri redenumirea străzii Radu Gyr din oraș reflectă tendințe identice în cadrul primăriei orașului, care încalcă în acest mod legea.

Cerem reconsiderarea urgentă a ambelor decizii.

http://www.observatorcultural.ro/articol/protest-5/ .

© GDS – Grupul pentru Dialog Social