Comunicat GDS privind demisia ministrului Culturii: Vlad Alexandrescu, un ministru care a făcut pentru cultura în patru luni cât alții în ani

Grupul pentru Dialog Social a luat act cu tristețe de demisia d-lui Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. În scurtul său mandat, d-l Vlad Alexandrescu a stabilit câteva principii reformatoare de care instituțiile culturale au mare nevoie și a demarat acțiuni de anvergură în folosul culturii naționale. Condamnăm orice manifestare de șovinism, așa cum acesta s-a manifestat deschis din partea unor salariați în conflictul de la Opera Română. Caracterul internațional al unui ansamblu valoros de operă și balet este o caracteristică a timpurilor noastre și a contesta acest caracter, sub diferite pretexte, este expresia unui naționalism îngust și inacceptabil.

Solicităm ca viitorul ministru al Culturii să continue în linia deschisă de d-l Vlad Alexandrescu. Am luat act de anagajamentul pe care primul ministru, d-l Dacian Cioloș, l-a luat în acest sens. Mulțumim public d-lui Vlad Alexandrescu pentru serviciile pe care le-a adus cauzei culturii în privința protecției monumentelor, a achiziționării de către stat a lucrării Cuminţenia Pământului de Constantin Brâncuşi, a transparentizării instituţionale a Ministerului Culturii, a deschiderii accesului la resurse pentru artiștii independenți. Foarte mult pentru patru luni de mandat! Mult mai mult decât au făcut alții în ani de zile.

 

Grupul pentru Dialog Social

29 aprilie 2016

http://revista22.ro/70253556/vlad-alexandrescu-un-ministru-care-a-fcut-pentru-cultura-n-patru-luni-ct-alii-n-ani.html

© GDS – Grupul pentru Dialog Social